VACATURES: CARTOONISTEN / TEKENAARS (3)

Brad Pitt

** Okay, so you’re Brad Pitt?! That don’t impress me much **
(good thinking in het lied “That Don’t Impress Me Much” van Shania Twain)

Taakomschrijving: Cartoons en tekeningen maken over de inhoud van films voor de Openingspagina van www.veelkijkers.nl (concept-site: wordt nu achter de schermen geprofessionaliseerd). En ook van mensen, gebeurtenissen en situaties in de filmwereld.

Indien mogelijk en nodig soms ook samenwerken met de grafisch ontwerper voor het maken van aansprekende en wervende reclame-affiches en promotiekaarten, advertenties, iconen voor apps, verduidelijkend web-beeld (o.a. vignetten), beeld bij persberichten, en pictogrammen.

Voor internetten is evt. een Apple iMac computer beschikbaar. 

Aantal beschikbare plaatsen: nog 3.

Werkgebied / Activiteit: Kunst & cultuur, tekenen.

Werktijden: In overleg zo goed als zelf te bepalen.
Werkuren: 2 – 6 uren per week.

Start: Zo spoedig mogelijk.

Bijzondere voorwaarden: Maatschappijkritisch en vernieuwend denker, vrije geest die goed kan schoppen, harde maar interessante en noodzakelijke vragen wil oproepen, die op het randje kan balanceren én te ver wil gaan. ‘Cause there’s a crack in everything – that’s where the light gets in.
Liefst ook met passie voor films en inhoud.
Niet roker. 

Inwerkmethode en begeleiding: Persoonlijk overleg: face-to-face, telefonisch en per e-mail. Samenwerking met een creatieve, visionaire en vernieuwende kunstenaar, jurist, journalist en reclamemaker, en prijswinnaar van Ideas Waiting To Happen, die je, zo-nodig, in je kracht kan zetten én nieuwe, vaak onvermoede ideeën kan aanboren. 
Zo’n tien jaar voordat de Berlijnse Muur viel, zei hij al dat die binnen weken zou verdwijnen als het volk haar angst zou overwinnen en dat zou willen (maar hij werd niet geloofd). Toen nog niemand het erover had, opperde hij in gesprekken al het idee voor een proces tegen de plaatsing van kruisraketten, met kernkoppen erop, in Nederland. Bovendien ontving hij een bedankbericht dat de partnerorganisatie waar hij in ’t eerste uur voor koos, en die zo’n proces ging voeren, indirect winnaar is geworden van de Nobelprijs voor de Vrede 2017 door hoofdorganisatie International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN. Vergelijk: “YES, WE CAN”). Dat, vindt hij, schept verplichtingen…  

Scholing: Goed in tekenen. Eigen stijl. Liefst VWO, HBO of WO denk- en werkniveau.

WERKWINST:
Kijk voor voordelen en vergoedingen hier: VACATURES VRIJWILLIGERS .
Interesse?
Kijk dan op diezelfde web-pagina.

** “Je kunt alleen leunen tegen iets wat weerstand biedt” **
[In de film “Garpastum”, scenaristen: Oleg Antonov, Aleksey German en Aleksandr Vaynshteyn, regie: Aleksey German, Rusland 2005]

** Per Film Wijzer slijpt de geest **

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s