PROJECT: VREDESEXPEDITIE

VACATURES: MANNEN (V/M) VOOR VREDESEXPEDITIE

PFW_Is dit de Enige Vredesfilm

** Overal oorlog, geweld en wraak, nergens Vredesfilms **
** “De echte ontdekkingsreis bestaat niet in het zoeken van nieuwe vergezichten, maar in het hebben van nieuwe ogen.” (Marcel Proust) **

Samenvatting: To boldly go where no one has gone before$: voor gevaarlijke actie voor voorkoming dat enig deel van de filmwereld mensen misleidt en ze naar verre landen doet gaan om te sterven aan ziektes, geweervuur, bommen of granaten. Geen loon, bittere communicatiekou, vlees van “Heilige Koeien” en vrees voor afluistering namens gevestigde machten. Ook: lange maanden in duistere bioscoopzalen, close encounters of the fourth kind met idealisten vermomd als “realisten”, who… will be assimilated$. Veilige aankomst niet gegarandeerd. Bij succes: eer en erkenning van the good guys (v/m). Vanaf vertrek: het goede gevoel van doing the right thing. 


When the Going Gets Tough, the Tough Get Going (song)


Billy Oceans officiële muziek video.
Lied geschreven door Wayne Brathwaite, Barry Eastmond, Robert John ‘Mutt’ Lange en Billy Ocean. Het nummer werd gebruikt als theme song voor de Michael Douglas film “The Jewel of the Nile”.

**

Taakomschrijving: Je wordt o.m. ingeschakeld voor het ontdekken van nieuwe definities van oorlogsfilms (“naar-de-maaien” films), anti-oorlogsfilms en – da’s terra incognita – “vredesfilms”. En voor het zoeken, vinden en onthullen van de belangen achter boodschappen van het, in “tsunami’s” van filmbeelden, tonen van wapens, geweld en wraak. Ook ga je de invloed van deze drie, dit overvloedige geweldscomplex, op kijkers exploreren. Verder treedt je in overleg met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) over je ontdekkingen en wat er mee kan en moet gebeuren. Je sluit daarvoor ook aan bij het Per Film Wijzer / Veelkijkers.nl-project “Films als rechtsbron”. Als ultieme klap op de vuurpijl werk je mee aan het samenstellen van lijsten van ware vredesfilms en van “missing links” c.q. “(nog) ongemaakte, gemiste vredesfilms” met onderwerpen/suggesties ter inspiratie van filmmakers.
www.veelkijkers.nl Is een vernieuwende mvo-filmwebsite die nu, achter de schermen, wordt ingevuld en geprofessionaliseerd.
Voor internetten is evt. een Apple Imac computer beschikbaar.
$ Courtesy of the movie series Star Trek 

Aantal beschikbare plaatsen: 7.

Werkgebied / Activiteit: Kunst & cultuur (film), geschiedenis, journalistiek, propaganda, beïnvloeding, rechten, Beeld en Geluid in Hilversum, het hoofdkwartier van de VN in New York, filmarchieven, internet, redactie Per Film Wijzer / Veelkijkers.nl .

Werktijden: In overleg zo goed als zelf te bepalen.

Start: Elke seconde telt…

Werkuren: Vanaf 2 uren per week. 

** Sowing the seeds of peace **

What you’re made of / Attitudes: Je begrijpt heel goed dat een probleem een oplossing in vermomming is, dat alles begint bij informatie en dat we oogsten wat we zaaien. Je richt je, voor de oplossing van ingewikkelde vraagstukken, het liefst op oorzaken. Je beseft dat wie niet leert van de geschiedenis gedoemd is die te herhalen. Je voelt aan je water dat zogenoemde “idealisten” uitstekende realistische ideeën hebben voor vandaag; dat zij niet voorop lopen, maar dat zij, die dat (nog) niet zien, achterlopen. En ook dat tussen droom en daad slechts het woordje “en” staat… Verder vind je: “Er is maar één verschil tussen dat wat moeilijk is en dat wat ‘onmogelijk’ is: het moeilijke kan direct gedaan, het ‘onmogelijke’ vergt wat meer tijd” (Fridtjof Nansen, Noors ontdekkingsreiziger, wetenschapper, staatsman en Nobelprijswinnaar voor de Vrede). Je weet: The Truth Is Out There, But So Are The Lies. Ook weet je, als geen ander, waar goede vragen voor zijn… 

FOTO The Truth is Out There_Waarheid Zoeken_Typeletters X Files_HORIZONTAAL GROOT_515466373_1280x720

Maar je ziet ’m pas als je ’t doorhebt (Johan Cruyff).

Bijzondere voorwaarden: Je kunt dingen anders zien, bent zeer eigenzinnig, media- en wereldwijs, hebt empathisch vermogen, focus en een Yes We Can!-mentaliteit. Ook ben je een maatschappijkritisch en vernieuwend progressief denker (New Roads); een nieuwsgierige vrije geest die harde maar noodzakelijke en interessante vragen wil oproepen, die niet gek is op regels, die op het randje kan balanceren én een grens eigenlijk een wens vindt – om vérder te gaan! ‘Cause there’s a crack in everything – that’s where the light gets in.
Verder heb je passie voor vrede, films en inhoud, én ontdekkingstochten. En een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift.
Je kunt uitstekend een Heilig Vuur opstoken, maar rookt zelf niet.

Je durft je hart te dragen als een kroon. 

** ZOEKER voor Veelkijkers.nl .
Je moet ’t maar snappen, kunnen, durven en… doen **

Inwerkmethode en samenwerking: Persoonlijke instructie: face-to-face, telefonisch en per e-mail. Samenwerking met een creatieve, visionaire en vernieuwende kunstenaar, jurist, journalist en reclamemaker, schrijver van een ondernemingsplan voor een Foundation for Peace Advertising, en prijswinnaar van Ideas Waiting To HappenZo’n tien jaar voordat de Berlijnse Muur viel, zei hij al dat die binnen weken zou verdwijnen als het volk haar angst zou overwinnen en dat zou willen (maar hij werd niet geloofd). Toen nog niemand het erover had, opperde hij in gesprekken met mensen al het idee voor een proces tegen de plaatsing van kruisraketten, met kernkoppen erop, in Nederland. Bovendien ontving hij een bedankbericht dat de partnerorganisatie waar hij in ’t eerste uur voor koos, en die zo’n proces ging voeren, indirect winnaar is geworden van de Nobelprijs voor de Vrede 2017 door hoofdorganisatie International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN. Vergelijk: “YES, WE CAN”). Dat, vindt hij, schept verplichtingen.  

Scholing: Communicatief en/of journalistiek en/of film-academisch en/of historisch en/of creatief en/of artistiek en/of anders passend. Speurneus en/of researcher. HBO of universitair denk- en werkniveau.

WERKWINST: Een job om dit alles te kunnen doen en zijn is in zichzelf al een TOP-beloning! Maar kijk voor voordelen en vergoedingen ook hier: VACATURES VRIJWILLIGERS . Voor de juiste personen: mogelijkheid tot ideologisch, creatief en organisatorisch partnerschap. 
Interesse?
Kijk dan op diezelfde web-pagina.

** De wereld is alleen achteruit-kijkend en, tegelijk, vooruitstrevend te behouden **


PFW_EMBLEEM Per Film Wijzer_VeelkijkersNL_Mascha_16 juni 2015_BESTE groen

** Support all fighters. Teach them peace.
Tegenwerking is zinloos. Want iedereen heeft Récht op zijn inhoudelijke Howard Carter#-moment! **

# Egyptoloog en ontdekker, na jaren en vlak voordat Lord Carnarvon de financiering wilde stoppen, van het graf van de 19-jarige farao Toetanchamon met meer dan 2000 oogverblindende kunstschatten ofwel meer dan 105 decoraties per levensjaar. 

Was wir noch zu sagen hatten:
Solliciteren? – Wij zoeken goede verstaanders. Beantwoord daarom ook, gemotiveerd, de volgende vragen over de populaire Duitse naar-de-maaien film Der Untergang (2004):
1. Behandelt deze film ook de vraag wie er onwetender is/zijn: de kwaadaardige gek of diegenen die hem volgen?
2. Hadden we, juist uit een land dat Hitler als leider tolereerde, na zestig jaar, niet minstens 60… vredesfilms mogen verwachten?

LOGO Per Film Wijzer in Mist


Meer voor mannen (v/m):
“Wie zal zeggen of 
dat wat wij hopen bestaat?
Het is ermee
als met de wegen op aarde.
Eerst zijn er geen wegen
maar ze ontstaan
als veel mensen
in dezelfde richting lopen.”
(Lee Sjuun, Chinees wijsgeer) 

Mediaclassificatie:
☐ NTM*-medium (*Niets Te Melden)
☐ WTM*-medium (*Weinig Te Melden)
☐ ITM*-medium (*Iets Te Melden)
☑ VTM*-medium (*Veel Te Melden) 

PROJECT: FILMS ALS RECHTSBRON
PROJECT: PEACE EXPEDITION

© 2016, PER FILM WIJZER / VEELKIJKERS.NL. All rights reserved.

Advertentie