VISIE, STANDPUNT EN MISSIE

Vaak bekeken ogen van het dodenmasker van farao Toet Ank Amon

Vaak bekeken ogen van het dodenmasker van farao Toetanchamon

** Mensen zien vaak pas wat waardevol is, als je het ze voorschotelt **

STANDPUNT

** Veelkijkers.nl: toegewijd aan INHOUD **

www.veelkijkers.nl Is een vernieuwende filmsite waarbij voor de waardering van films voornamelijk wordt gefocust op de inhoud. Want Per Film Wijzer waardeert goede inhoud. Zij vindt die: klantvriendelijk. Ook vindt zij dat de beste waarden, rechten en vrijheden die via de betere films tot ons komen, educatief zijn en daarom verdere en andere verspreiding verdienen. Dan krijgen zij meer invloed en blijven (of worden) filmliefhebbers en filmprogrammeurs: scherp. Bovendien: Iédereen heeft Récht op zijn inhoudelijke Howard Carter*-moment.
Egyptoloog en ontdekker van het fabeltastische graf van farao Toetanchamon met meer dan 2000 oogstrelende kunstschatten.

Per Film Wijzers filosofie vind je hier

MISSIE Per Film Wijzer

Per Film Wijzer is een serie initiatieven om goede inhoud van films te ontdekken, te meten, te bewaren, te beschermen te bevorderen en verder te verspreiden om mediawijsheid en waarde te ontwikkelen. Tegelijkertijd willen we filmkijkers zo een nieuwe, of misschien wel oude bij velen uit het zicht verdwenen, beeldtaal leren, een kijkkunst die meer oog heeft voor dat waar ’t écht om gaat: de inhoud. 

** Man in 1942 over het fenomeen film: “Geweldig! Hiermee kun je een Bijbel aan de duivel verkopen!” **
[In: “Cinema, aspirins and vultures” (originele titel: “Cinema, aspirinas e urubus”), scenario & regie: Marcelo Gomes, Brazilië 2005]

Ook zoeken wij naar goede definities van “oorlogsfilm”, “anti-oorlogsfilm” en – da’s nieuw – vredesfilm. Wij vinden namelijk dat er veel meer vredesfilms zouden moeten zijn.
Zie verder: PROJECT: VREDESEXPEDITIE

Bovendien streven we naar verheffing, door de Verenigde naties, van leerzame films van gezaghebbende filmmakers tot rechtsbron.

We organiseren daarom een jaarlijkse Veelkijkers Film Top 10. Ook zijn er, bijvoorbeeld, Filmrecensies, Filminzichten (“Inspirationals” en Eye-openers), en wordt een kwalitatieve Filmquiz ontwikkeld.

PFW_logo: Vuurtoren in donker en mist

PFW-logo: Vuurtoren in donker en mist

Ambitie
Per Film Wijzer heeft de ambitie om een betrouwbare maatschappelijk verantwoorde Film Top 10 te maken (‘Triple A’) en om de Veelkijkers Film Top 10 uit te laten groeien tot dé Publieks Top 10.

Triple A-vignet (samengesteld door - alleen - veelkijkers)

Triple A-vignet (samengesteld door – alleen – veelkijkers)

PER FILM WIJZER
OVER ONS
FILOSOFIE
PROJECT: VREDESEXPEDITIE
PROJECT: FILMS ALS RECHTSBRON

Advertentie