VACATURES STAGIAIR(E)S

TIME TO GET ON STAGE

Actuele stageplekken:

 1. 2 programmeurs (web developers)
 2. webdesigner
 3. 2 app-ontwikkelaars (app developers)
 4. 2 fondsen- en sponsorwervers, crowdfunders*
 5. 3 cartoonisten / tekenaars
 6. collagekunstenaar
 7. grafisch ontwerper
 8. grafisch ontwerper voor video-animaties
 9. filmrecensenten**
 10. (web)redacteur / corrector van filmrecensies
 11. video editor / bewerker van filmpjes
 12. juridisch medewerker
 13. SPECIAAL PROJECT: Vacaturetekst Vredesexpeditie

Klik voor een beschrijving op de links van de bovengenoemde vacatures.

* Met provisie, zie hierna.

** Voor veelkijkers-recensenten die films willen beoordelen en hun Recensies willen publiceren, is in principe onbeperkt plaats. 

Denk je buiten deze stageplekken om iets nuttigs voor jezelf en veelkijkers.nl te kunnen betekenen, neem dan gerust ook contact op. 

** Veelkijkers.nl: Opens Your Mind and Eyes **

LET OP!: Vacatures nrs. 1 t/m 12 staan ook open voor vrijwilligers. Kijk hier.

Begeleiding

Per Film Wijzer biedt stagiair(e)s begeleiding door de Founder die tevens algemeen en artistiek leider en content manager is. Hij is een dubbel hoogopgeleide visionaire en vernieuwende kunstenaar, jurist, journalist en reclamemaker, met verschillende prijzen op zijn naam, bijvoorbeeld van Ideas Waiting To Happen. Ook is hij in het bezit van een onderwijsbevoegdheid. Daardoor kan hij je niet alleen in je kracht zetten maar ook nieuwe, vaak onvermoede, creatieve ideeën bij je aanboren en helpen die te ontwikkelen. 
Zo’n tien jaar voordat de Berlijnse Muur viel, zei hij al dat die binnen weken zou verdwijnen als het volk haar angst zou overwinnen en dat zou willen (maar hij werd niet geloofd). Toen nog niemand het erover had, opperde hij in gesprekken al het idee voor een proces tegen de plaatsing van kruisraketten, met kernkoppen erop, in Nederland. Bovendien ontving hij een bedankbericht dat de partnerorganisatie waar hij in ’t eerste uur voor koos, en die zo’n proces ging voeren, indirect winnaar is geworden van de Nobelprijs voor de Vrede 2017 door hoofdorganisatie International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN. Vergelijk: “YES, WE CAN”). Dat, vindt hij, schept verplichtingen…  

Indien gewenst kan met medewerking van de opleiding een registratie als leerbedrijf worden aangevraagd, bijvoorbeeld bij de stichting Grafisch Opleidings Centrum (GOC) of bij Ecabo.nl

** Mensen zien vaak pas wat waardevol is, als je het ze voorschotelt **

Doelen

Als stagiair(e) kun je actief meedraaien in verschillende projecten en je, bijvoorbeeld, gaan inzetten voor een of meer van de volgende doelen:

 • het meebouwen aan een professionele website gericht op alle filmtheaters
 • integratie van een recensie-tool in de website, waardoor veelkijkers filmtips kunnen geven
 • ontwikkeling van een online-tool voor film dating
 • creatie van handige apps, bijvoorbeeld voor de verkiezing van de jaarlijkse Veelkijkers Film Top 10
 • het bedenken en/of ontwerpen van, onder meer, animaties. Evt., afhankelijk van de (niet-)beschikbaarheid van een andere grafische medewerker, ook van aansprekende, oogstrelende en wervende reclame-affiches en promotiekaarten, advertenties, verduidelijkend web-beeld en beeld bij persberichten. Evt. ook ‘eye candy’ voor presentaties
 • het tekenen van cartoons over (delen van de) inhoud van films en gebeurtenissen in de filmwereld 
 • het maken van pitches en promotievideo’s
 • het organiseren van de Veelkijkers Film Top 10 met prijsvraag
 •  de start-from-scratch voorbereiding van een filmprijs-evenement met prijsuitreikingen 
 • verzorging van de communicatie en publiciteit die daarmee gepaard gaat, zoals het maken van plannen en schrijven van persberichten  
 • filmliefhebbers in het algemeen anders-dan-anders nieuws aanreiken uit de filmwereld en over “de betere films” 
 • operatieve (technische) hulp bij filmvertoningen en lezingen over films en/of assistentie bij adviesgesprekken over de betere films door onze film-nerd/veelkijker
 • juridische, journalistieke, strategische en communicatie-advisering
 • de voorbereiding van een Film-quiz voor en/of door veelkijkers 
 • onderzoek naar de mogelijkheden van en, indien aanwezig, verwezenlijking van een kortingskaart voor veelkijkers.

Je werkt mee aan het opzetten en uitvoeren van projectvoorstellen en/of de communicatie ervan. Stages bij veelkijkers.nl zijn creatief en inhoudelijk uitdagend en vragen dus om een fantasierijke en ondernemende houding. 

LOGO Per Film Wijzer

Onderzoeken

Stageopdracht(en) in overleg.

We noemden al het onderzoek naar de mogelijkheden van een kortingskaart voor veelkijkers. Combinatie van je stage met een of meer andere onderzoeken zijn ook bespreekbaar.

Wie ben jij?

Je hebt aantoonbare affiniteit met film, inhoud en vernieuwing. En, dat spreekt vanzelf, met Visie, Standpunt en Missie van Per Film Wijzer. 

Je studeert bijvoorbeeld aan een ROC, Hogeschool voor de Kunsten, Academy for  Digital EntertainmentFilmacademie, Academie voor Journalistiek, universiteit of soortgelijke opleiding(en).

Gewenste hoofdrichtingen: sociale wetenschappen, kunst, grafisch design, fondsenverwerving, journalistiek, media (Media Technology, Media Business, Media Theories, Media Research & Communication), rechten, marketing en ICT.

Niveau’s: MBO, HBO en WO.

We hebben een voorkeur voor studierichtingen / ervaring waarin (ook) aspecten worden behandeld zoals geweldloosheid, rechtvaardigheid, ethiek, ontwikkelingssamenwerking, internationaal ondernemen, duurzaamheid, noodhulp, onderwijs, filosofie, psychologie, communicatie en de invloed van informatie. En/Of voor een aantoonbare persoonlijke interesse in een of meer van deze terreinen.

Voor communicatiefuncties, zoals bij het recenseren en de ondertiteling van video’s, is, zo-nodig, intern taal- en teksthulp beschikbaar. 

Je rookt niet. 

Kansen

Goede ideeën, waardevolle initiatieven en het geven van kansen – dát is waar Per Film Wijzer in gelooft. Net als in een creatieve, inspirerende en stimulerende kruisbestuiving. Daarom bieden we jou de kans om jouw ideeën en waarde aan de onze toe te voegen, synergie te creëren en zo een groot publiek te laten zien wat je in huis hebt, wat je verbeeldingskrachten, kennis en kundes zijn!

Ondertussen spek je natuurlijk ook je portfolio en/of cv… 

Per Film Wijzer / Veelkijkers.nl heeft democratische leer-/werkplekken, zodat verrijkende informatie, ook van de top, met alle medewerkers wordt gedeeld. 

Stage lopen bij Per Film Wijzer / Veelkijkers.nl biedt je mogelijkheden om je talent, kennis, vaardigheid en creativiteit aan te spreken, te onderhouden, te ontwikkelen en valoriseren. Dat wil zeggen: je kunde tot maatschappelijke waarde brengen door die om te zetten in producten, processen of diensten waar redelijker- en rechtvaardiger-wijs behoefte aan is. En bij ons: voor een groot publiek. LET OP!: Veelkijkers.nl is een start-up, dus “de klei kan nog gekneed worden” en dat maakt een instap extra interessant! Natuurlijk kun je dan tegelijkertijd, vanaf de start, meewerken aan een goede Missie en dus aan een goed gevoel.

Wat voor “goed gevoel”?

Bij veelkijkers.nl draait alles om het ontdekken, bewaren, beschermen, bevorderen en ontwikkelen van goede INHOUD. Daar een rol in spelen schenkt je het gevoel dat je van betekenis kunt zijn om de wereld een stuk beter achter te laten dan je die aantrof. (En wij van Per Film Wijzer / Veelkijkers.nl, die wel eens “een blauwtje” hebben gelopen, weten dat het beter is te hebben geprobeerd en verloren, dan niet te hebben geprobeerd. – Bovendien weten wij heel zeker dat je ook kunt winnen!).

Wij leggen je graag nader uit hoe wij met jou een win-win situatie denken te bereiken.

Alvast een voorschot: 

Klik voor een beschrijving van de voordelen en stagevergoedingen hier [VOORDELEN VOOR STAGIAIR(E)S].

Praktisch:

* Startdatum in overleg, bij voorkeur binnen zeven weken

* Stageduur: in overleg

* Werktijden per week en spreiding: zo goed als zelf te bepalen

* Stagewinst: zie de link hierboven.

Locatie(s)

Per Film Wijzer bevindt zich in Mediastad Hilversum, dicht bij een natuurgebied. (En een wandeling door rustgevend groen is de kortste weg naar creativiteit…).

Wij werken ook bij Filmtheater Hilversum, Good2Connect, Media Werkplaats Hilversum en op privé-adressen.

Interesse?

Bekijk de (concept-)site (www.veelkijkers.nl) nog eens en neem dan hier contact op. Vertel wat voor opleiding je volgt, wat je motiveert, en sluit zo mogelijk a.j.b. enkele afbeeldingen of ander werk en/of een goed idee bij, of voeg een link naar je eigen site toe. En je CV of Resumé.

Voor extra informatie over de stagemogelijkheden kun je contact opnemen met Martin van Brakel via algemeen nummer: T 035 – 78 50 345.

E-mailadres voor vragen en reacties: vragen@veelkijkers.nl . 

VACATURES: OPENINGSPAGINA

VOORDELEN VOOR STAGIAIR(E)S

Triple A-vignet (samengesteld door - alleen - veelkijkers)
Triple A-vignet
Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s