FILMINZICHTEN

Pictogram Per Film Wijzer[In ontwikkeling]

** Filminzichten: Ideeën die waarde creëren **

Nadenken is goed! – Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat denkoefeningen het ontstaan van, bijvoorbeeld, dementie tegenwerken.

Wij geloven dat alles begint bij informatie en dat niet kunstwerken de grootste schatten van en voor de mensheid vormen, maar dat slimme woorden, ideeën, standpunten, inzichten dat zijn. We denken er meestal niet zo over na, maar een (film)inzicht kan een land ingrijpender veranderen dan een oorlog dat kan. (In de film “Rebelse stad. Provo en de onstuimige jaren zestig”, Regie: Willy Lindwer, Nederland 2015). 

Verder is wijsbegeerte sowieso niet iets voor geleerden in stoffige achterkamertjes, maar hoort dat een actieve bezigheid te zijn van de hele samenleving. Wijsheid is informatie op z’n allerbest. Eigenlijk is het:
z-in-formatie.  

Wat doet waardevolle inhoud dan wel? – Per Film Wijzer vindt dat excellente informatie ons kan helpen beter om te gaan met onszelf, met elkaar en met de wereld om ons heen. Want zinformatie kan een Wind van Verandering laten waaien. “Zinfo” is eye-opening, overtuigt en zet de alomtegenwoordige “wah-wah” (blabla, bedekte of gedempte onzin en flauwekul, gezwam, geleuter, gezwets, holle praat, kletspraat, lariekoek, overbodige franje en poeha, oftewel: gebakken lucht) op z’n verdiende (lage) plaats. Zinfo laat je beter kijken, nee: ZIEN*, en heeft daarom veel meer recht op wijdverbreide aanwezigheid. 

* Lees hier over het verschil tussen “kijken” en “ZIEN”. 

FOTO Eye Opener_Ideeen_Filminzichten images_stamp

** Veelkijkers.nl maakt wetend en verrijkt **

Vergelijk: Kunst is ook te mooi en te goed voor musea alleen. Het hoort niet in “schatkamers”, maar zou op iedere hoek van de straat te zien, te horen en te voelen moeten zijn. En eh… 

“Wij beloven datgene niet als gunst te vragen wat ons rechtmatig toekomt.”
[In: “La meglio gioventù”, R: Marco Tullio Giordana, S: Sandro Petraglia & Stefano Rulli, Italië 2003]

Bovendien is het vanzelfsprekende dát wat we voortdurend moeten herhalen én verspreiden. En op verschillende manieren: in beeld, geschreven tekst en geluid. – Vinden de denkers van Per Film Wijzer. 

** “Filosofie is een uitvinding van de rijken”
[In de film “Despair” van Rainer Werner Fassbinder].
Enneh…, Per Film Wijzer maakt die voor iedereen bereikbaar. **
** Per Film Wijzer zet kijken om in ZIEN* **

Hoe gaan we er in de toekomst trouwens voor zorgen dat robots niet alleen logisch denken, maar ook emotionele intelligentie en een karakter-IQ (“KQ”) krijgen? Immers, van logische denk- en vraagkracht alleen komen onrechtvaardige toestanden. 

En dan is er ook nog het Handvest van de Verenigde Naties. Daarin staat, in artikel 38 lid 1 sub d van het Statuut van het Internationaal Gerechtshof, dat werken van gezaghebbende schrijvers rechtsbronnen kunnen zijn. Uitstekende zaak! Maar gelijkheid is het hoofdkenmerk van beschaafd recht: Goede werken van filmmakers verdienen dezelfde status als goede boeken. Beiden kunnen een mogelijke bron zijn voor het vinden van recht. Met de rubriek Filminzichten willen wij dat aantonen en bevorderen dat goede films voortaan ook de helpstatus krijgen die zij verdienen. Lees hier meer. 

Onze filminzichten vangen de essentie en conserveren de geur van de betere films. Ze barsten van smaak en goedheid en druipen van IQ, EQ en KQ*. Feitelijk zijn het minuscule meesterwerken! Van mensen op hun best and brightest. – We hopen dat u net zo van ze houdt als wij dat doen!

** Tekst op achtergrond in straat: “Welcome to New York.
Free information here” **
[In: “Three days of the Condor” met Robert Redford, naar een boek van James Grady, scenario: Lorenzo Semple Jr., regie: Sydney Pollack, VS 1975]
Bij veelkijkers.nl bent u continu op deze “straat” van vrije gedachten!

Velen twijfelen en wankelen nog – over wat het beste is om te doen en te zeggen. Laten we daarom een begin maken met het verspreiden van filminzichten: voor filosofische wake up calls!

– Put hier verheugd en gretig uit de krachtige onbetaalbare schatten die via de betere films en oplettende veelkijkers tot ons komen. 

Verrijk jezelf, anderen (waaronder robots…) én de wereld met: INSPIRATIONALS !…

Zaadjes in een Wind of Change

Sowing the seeds of justice and peace

Advertentie