VACATURES: RECENSENTEN

PFW_logo VeelkijkersNL_3 Open Ogen_Zwart Blauw_Met Ondertitel

OPROEP: Recensenten gezocht

** Veelkijkers.nl: de enige met gerijpte recensies.
(Daarover is nagedacht! En dat zie je) **

Wij zoeken nog meer veelkijkers die Filmrecensies willen schrijven. 

Aan veelkijkers wordt door bioscopen het meest verdiend. Daarom kan Per Film Wijzer ook wat terug doen.  

Zie, om te beginnen, hierna onder “WERKWINST”.

Eye-Opener

** Per Film Wijzer: Als je iets beters leert, verplaats je jezelf vooruit **

Taakomschrijving: Schrijven van filmrecensies van, vooral, films uit het Filmtheater-circuit. Zie de concept-site www.veelkijkers.nl (‘wordt nu achter de schermen geprofessionaliseerd).

Indien gewenst GRATIS deskundige begeleiding (schrijfhulp) door journalist! Ook is er een uitstekend visionair Recensiemodel met aanwijzingen hoe je recensie te schrijven. En een Handleiding met Taaltips voor “fris schrijven”, spelling, interpunctie en grammatica.

Door dat taal- en recenseeradvies valt er veel te leren en is deze functie ook goed te combineren met een communicatieopleiding.

Wie films ziet en analyseert leert verder veel over de wereld en het leven. En met alle kijk-, beter: ZIE-tips, van veelkijkers.nl in het achterhoofd, verbreed je je horizon zelfs extra!

** “Het is heel belangrijk voor je om te onthouden: een vriend helpt je hogerop te komen” **
[In: “Rhythm is it!”, een film van Thomas Grube & Enrique Sánchez Lansch, Duitsland 2005]

Voor internetten is evt. een Apple iMac computer beschikbaar.

Aantal beschikbare plaatsen: 9.

Werkgebied / Activiteit: Kunst & cultuur, filmbeoordeling.

Werktijden: In overleg zo goed als zelf te bepalen. Het kan desgewenst ook in de avonduren.
Werkuren: 3 – 6 uren per week. (Het aangegeven aantal uren is incl. het zien van een film).

Start: Zo spoedig mogelijk.                      

Pictogram Per Film Wijzer

Bijzondere voorwaarden: Veelkijker van films en tegelijk inhoudelijk kijk- en schrijftalent met een voorkeur voor duidelijke taal. Minimaal: filmliefhebber met voldoende taalkundige basiskennis. Passie voor films met inhoud, leer- en nieuwsgierig, en met een drive voor het ontdekken en bekendmaken van de waarheid. Zoeker naar en vinder van de juiste vragen; goed in onderzoeken, ontdekken en onthullen. Die zich durft uit te spreken. In bezit van een oog voor films als geestelijk voedsel en van het vermogen om films te (door)zien. (“Kijken naar” is onvoldoende). Vernieuwend, kritisch en sociaal denker die een goede kracht in de wereld wenst te zijn. Met de wil om mensen wakker te schudden, want film is dus, we zeiden het al, voeding voor de geest. En, let op: bij voedsel is het – gemakkelijke – uitgangspunt vaak dat het “lekker” moet zijn. Maar voor veelkijkers.nl is dat niet zo. Wij vinden dat films allereerst “gezond” dienen te zijn. En betaalbaar. “Lekker” is prima, maar pas daarna. 

** Veelkijkers.nl: Food for thought **

Inwerkmethode en samenwerking: Persoonlijk overleg: face-to-face, telefonisch en per e-mail.
Je recensies worden geredigeerd door een deskundige web-redacteur/corrector die jou feedback geeft. Zo-nodig of desgewenst vindt ook eindredactie plaats door een creatieve, vernieuwende kunstenaar, jurist, journalist, reclamemaker en veelkijker die de initiatiefnemer is van deze site. En auteur van een ondernemingsplan voor een Foundation for Peace Advertising, en prijswinnaar van Ideas Waiting To HappenZo’n tien jaar voordat de Berlijnse Muur viel, zei hij al dat die binnen weken zou verdwijnen als het volk haar angst zou overwinnen en dat zou willen (maar hij werd niet geloofd). Toen nog niemand het erover had, opperde hij in gesprekken al het idee voor een proces tegen de plaatsing van kruisraketten, met kernkoppen erop, in Nederland. Bovendien ontving hij een bedankbericht dat de partnerorganisatie waar hij in ’t eerste uur voor koos, en die zo’n proces ging voeren, indirect winnaar is geworden van de Nobelprijs voor de Vrede 2017 door hoofdorganisatie International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN. Vergelijk: “YES, WE CAN”). Dat, vindt hij, schept verplichtingen…  

Scholing: HBO en/of WO denk- en werkniveau. Bijvoorbeeld met een media-, film-, communicatieve, journalistieke, psychologische of filosofische opleiding. Of met een creatieve, artistieke of schrijf- of rechten-opleiding. 

WERKWINST: 
Kijk voor meer voordelen en vergoedingen op de web-pagina 
VACATURES VRIJWILLIGERS of VACATURES STAGIAIR(E)S en VOORDELEN VOOR STAGIAIR(E)S.
Interesse?
Kijk dan verderop op diezelfde web-pagina.

** Per Film Wijzer zet kijken om in ZIEN **
** Per Film Wijzer slijpt de geest **

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s