VACATURE: JURIDISCH MEDEWERKER

 

FOTO 5 Protest Eerst Negeren Ze Je_Later WIN Je (Gandhi)Taakomschrijving: Jurist met kennis van intellectuele eigendom, vooral van auteursrechten. Voor het, samen met een andere jurist, adviserend ondersteunen van de leiding van een filmwebsite. Zie deze concept-site www.veelkijkers.nl (wordt nu achter de schermen geprofessionaliseerd).

Aantal beschikbare plaatsen: 1.

Werkgebied / Activiteit: Kunst & cultuur, rechten en evt. film- en televisiewetenschap.

Werktijden: In overleg zo goed als zelf te bepalen. 
Werkuren: 1 – 2 uren per week.

Start: Zo spoedig mogelijk.

Bijzondere voorwaarden: Vernieuwend, kritisch en sociaal denker.
Kennis van de juridische wet- en regelgeving en relevante rechtspraak, met name auteursrechtelijk en/of bestuursrechtelijk.
Goed in vraagverheldering.
Liefst ook passie voor films en inhoud, en met een voorkeur voor duidelijke taal.
Niet roker. 

Inwerkmethode en samenwerking: Persoonlijk overleg: face-to-face, telefonisch en per e-mail. Samenwerking met een creatieve, visionaire en vernieuwende kunstenaar, jurist, journalist en reclamemaker, en prijswinnaar van Ideas Waiting To Happen, die je, zo-nodig, in je kracht kan zetten én nieuwe, vaak onvermoede ideeën kan aanboren. En, daarnaast, dus ook samenwerking met een ander lid van het Juridisch Team.
Zo’n tien jaar voordat de Berlijnse Muur viel, zei hij al dat die binnen weken zou verdwijnen als het volk haar angst zou overwinnen en dat zou willen (maar hij werd niet geloofd). Toen nog niemand het erover had, opperde hij in gesprekken al het idee voor een proces tegen de plaatsing van kruisraketten, met kernkoppen erop, in Nederland. Bovendien ontving hij een bedankbericht dat de partnerorganisatie waar hij in ’t eerste uur voor koos, en die zo’n proces ging voeren, indirect winnaar is geworden van de Nobelprijs voor de Vrede 2017 door hoofdorganisatie International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN. Vergelijk: “YES, WE CAN”). Dat, vindt hij, schept verplichtingen…  

Scholing: Denk- en werkniveau: HBO (sociaal juridische dienstverlening) of WO (rechtsgeleerdheid).

WERKWINST:
Kijk voor voordelen en vergoedingen hier: VACATURES VRIJWILLIGERS .
Interesse?
Kijk dan op diezelfde web-pagina.

** Per Film Wijzer slijpt de geest **

Plaats een reactie