VACATURE: COLLAGEKUNSTENAAR

Collage van Filmaffiches

** “Sommigen zien dingen die bestaan en zeggen: Waarom?
Ik zie dingen die nooit bestonden en zeg: Waarom niet?” **
(Robert – “Bobby” – Kennedy, citeert als Amerikaans presidentskandidaat voor de Democraten, George Bernhard Shaw)

Taakomschrijving: Collages en eventueel ook tekeningen maken over filmscènes en de inhoud van films voor op de Openingspagina van www.veelkijkers.nl (concept-site: wordt nu achter de schermen geprofessionaliseerd). En ook van mensen, gebeurtenissen en situaties in de filmwereld. Ook: een collage voor de achtergrond op de Homepage.
Indien mogelijk en nodig soms ook samenwerken met de grafisch ontwerper voor het maken van aansprekende en wervende reclame-affiches en promotiekaarten, advertenties, iconen voor apps, verduidelijkend web-beeld (o.a. vignetten), beeld bij persberichten, en pictogrammen.
Voor internetten is evt. een Apple iMac computer beschikbaar. 

Aantal beschikbare plaatsen: 1.

Werkgebied / Activiteit: Kunst & cultuur, collages, tekenen.

Werktijden: In overleg zo goed als zelf te bepalen.
Werkuren: 2 – 4 uren per maand.

Start: Zo spoedig mogelijk.

Bijzondere voorwaarden: Maatschappijkritisch en vernieuwend denker, vrije geest die goed kan schoppen, harde maar interessante en noodzakelijke vragen wil oproepen, die op het randje kan balanceren én te ver wil gaan. ‘Cause there’s a crack in everything – that’s where the light gets in.
Liefst ook met passie voor films en inhoud. 

Niet roker. 

Inwerkmethode en samenwerking: Persoonlijk overleg: face-to-face, telefonisch en per e-mail. Ideeën-samenwerking met een creatieve, visionaire en vernieuwende kunstenaar, jurist, journalist en reclamemaker, en prijswinnaar van Ideas Waiting To Happen, die je, zo-nodig, in je kracht kan zetten én nieuwe, vaak onvermoede ideeën kan aanboren. 
Zo’n tien jaar voordat de Berlijnse Muur viel, zei hij al dat die binnen weken zou verdwijnen als het volk haar angst zou overwinnen en dat zou willen (maar hij werd niet geloofd). Toen nog niemand het erover had, opperde hij in gesprekken al het idee voor een proces tegen de plaatsing van kruisraketten, met kernkoppen erop, in Nederland. Bovendien ontving hij een bedankbericht dat de partnerorganisatie waar hij in ’t eerste uur voor koos, en die zo’n proces ging voeren, indirect winnaar is geworden van de Nobelprijs voor de Vrede 2017 door hoofdorganisatie International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN. Vergelijk: “YES, WE CAN”). Dat, vindt hij, schept verplichtingen…  

Scholing: Goed in tekenen. Eigen stijl. Liefst VWO, HBO of WO denk- en werkniveau.

WERKWINST:
Kijk voor voordelen en vergoedingen hier: VACATURES VRIJWILLIGERS .

Interesse?
Kijk dan op diezelfde web-pagina.

PFW_logo Relief Papier met Lichtstraal Wit en PFW in Vuur_2_WEB_300 dpi

 ** Veelkijkers zien meer **

** Veelkijkers.nl: First Class Movie Reviews and Insights **